+31 (0) 6 – 132 61 532
+31 (0) 6 – 132 61 532

Het belang van de Bodemcoach

In mijn vorige blog heb ik verteld hoe en waarom de Bodemcoach tot stand is gekomen.

Toen ik  begon had ik verwacht dat ik het behoorlijk druk zou krijgen. Immers, het is ingewikkelde materie. Ik heb De Bodemcoach wel eens vergeleken met de Hypotheker, Je weet wel, die helpt je een goede hypotheek voor je huis te te regelen. En ook dat is vrij ingewikkeld.

Wel, de Bodemcoach doet net zo iets, en als je de bank vergelijkt met een adviesbureau (de bank geeft een lening, het adviesbureau een bodemonderzoek) kun mijn werkzaamheden waarschijnlijk beter plaatsen.

De Bodemcoach is dan te vergelijken met De Hypotheker: Het geven van advies welk onderzoeksbureau het meest geschiktis om het onderzoek uit te voeren en een stuk begeleiding tijdens het traject, zodat er maar weinig mis kan gaan.

 

In de praktijk blijkt dat men minder hard naar De Bodemcoach loopt dan naar de Hypotheker. En dat snap ik ook wel. Als je mij inschakelt kost dat geld (ik moet immers ook een boterham eten).

Echter de Hypotheker betaal je ook, alleen indirect. Voor niets gaat de zon op!

Welke mensen maken er eigenlijk gebruik van de diensten van de Bodemcoach?

Pas als er moeilijkheden komen (aanvullend onderzoek, rapportages die door de overheid worden teruggestuurd enz) weet men mij ineens wel te vinden. En dan moet ik ook het voorgaande rapport uitpluizen om te weten waar het over gaat. En dat kost ook tijd en geld. Terwijl er veel had kunnen voorkomen als ik aan het begin had meegekeken: een goede offerte vertelt mij heel veel over het bureau, en zo kan ik het juiste bureau aan het werk zetten. De kosten lopen dus niet veel uiteen dan men mij al van af het begin om raad had gevraagd. Sterker nog: soms benader ik het probleem op een veel pragmatischer manier, zodat er geld bespaard kan worden!

Vind ik het erg dat men De Bodemcoach pas inschakelt als er problemen ontstaan?

Nee hoor! Het leuke werk komt op deze manier naar mij toe! Bij tijd en wijle flink puzzelen hoe eea weer rechtgetrokken moet worden, kijken of aanvullend onderzoek nodig is, en misschien wel een heel ander bureau er op zetten!

Soms moet ik in overleg met de overheid, soms moet ik eens flink aan de bel trekken bij het adviesbureau. Het geeft veel afwisseling en heel veel voldoening als ik weer eens het ander voor mijn cliënt voor elkaar krijg. En dat is voor mij belangrijker dan de verdienste.

 

In mijn volgende blog zal ik eens een paar voorbeelden noemen