+31 (0) 6 – 132 61 532
+31 (0) 6 – 132 61 532

Referenties

M. Visser, Strijen

Ik zou iedereen die een bodemonderzoek wil laten uitvoeren adviseren om contact met de Bodemcoach op te nemen. De materie is voor een leek ingewikkeld en tijdrovend. Het inschakelen van de bodemcoach heeft mij dan ook enorm ontlast. Het onderzoek is dankzij haar bemoeienissen snel en correct uitgevoerd.

 Voor mij was het niet”helaas een rekening”. Ik heb hem graag betaald

 

D. Oosterhout, Den Haag

Ik had een bodemonderzoek laten uitvoeren, die afgewezen werd door de omgevingsdienst. Ook het onderzoeksbureau was niet erg behulpzaam bij het oplossen van het probleem: mensen waren niet aanwezig, terugbellen naar ons werd ook al niet gedaan Uiteindelijk hebben we contact met de Bodemcoach opgenomen, omdat de materie voor een leek erg ingewikkeld is. Annet heeft het rapport ook eens doorgenomen, en zag direct waar het knelpunt zat: het onderzoek was wel goed uitgevoerd, maar het het rapport schoot op sommige punten te kort.

Zij bleek vrij hardnekkig naar het adviesbureau toe en uiteindelijk heeft zij wel de juiste persoon aan de telefoon gekregen. Annet heeft aan het adviesbureau uitgelegd op welke punten het rapport herschrijven moest worden, en toen dat was gebeurd, hebben hetzelfde onderzoek nogmaals naar de omgevingsdienst werd gestuurd. En deze keer werd het vlot geaccepteerd

Kortom, het inschakelen van de Bodemcoach bleek een goede zet te zijn geweest. We hebben geld bespaard omdat we niet opnieuw een onderzoek hoefden uit te voeren (waren we toch bang voor) en ook een extra betaling aan het adviesbureau voor het herschrijven van het rapport heeft Annet weten te voorkomen.

 

Judocq van Deemen, Bemmel

In verband met aanschaf perceel met bungalow erop in de uiterwaarden toch maar wat advies ingewonnen bij Annet van de Bodemcoach. Wij moesten namelijk een keuze maken voor de juiste partij om een onderzoek te laten uitvoeren

Er werd snel en adequaat gereageerd. Annet heeft de offertes bekeken, en er werd helder volledig onderbouwd waarom 1 partij de beste offerte had

Daarna is het rapport beoordeeld en had voor ons gelukkig een gunstige uitkomst.

Al met al een prettige samenwerking en mochten we in de toekomst weer wat hebben dan doen we zeker weer een beroep op de Bodemcoach.

 

 

Peter en José Geldens, Valkenswaard

In verband met de verkoop van ons huis en een al eerder uitgevoerd verkennend bodemonderzoek, hebben wij Annet ingeschakeld, om voor de kopers en de makelaars, duidelijkheid te verschaffen over de duiding van het bodemonderzoek en een vervolg traject uit te zetten. Onze kopers wilden zekerheid hebben en een eindconclusie van een onafhankelijk deskundige. Een document dat ook voor een leek leesbaar en begrijpelijk is.

Hierin is Annet tot tevredenheid van alle partijen geslaagd. Met gevolg dat de verkoop van ons huis voorspoedig is verlopen.

Wij kunnen van harte aanbevelen om Annet in dergelijke situaties in te schakelen. Zij weet de weg in de wereld van bodemonderzoeken en de bedrijven die zich daarmee bezig houden. Ze waakt over de belangen van haar klant en heeft geen belang bij de commerciële doelstellingen van deze bedrijven.

 

Ariane Brouwer

Door het advies van Annet kan je flink wat geld besparen. Bodemomderzoeken kosten enorm veel geld omdat het doorgaans protocollair onderzoek is. Je hebt iemand nodig die een goede inschatting kan maken. De beslissing of je een onderzoek wil gaan instellen of niet is dan makkelijker te maken. En zo ja, dan weet je waar je op moet laten testen.

 

J. Smith “Home Smith Home”  Makelaardij in het Gooi en Amsterdam e.o.
Naar aanleiding van een rapport bodemonderzoek met daarin verschillende gevonden verontreinigingen, ben ik op zoek gegaan naar iemand die mij uitleg kon geven, wat er nou daadwerkelijk aan de hand was.Er moesten allerlei vervolgonderzoeken worden gedaan (volgens het rapport) wat extra duizenden euro’s zou gaan kosten. Annet heeft dit van ons overgenomen. Een aantal vervolgonderzoeken bleken gelukkig niet nodig.1 vervolgonderzoek bleek wel noodzakelijk maar Annet heeft hiervoor een ander bureau ingeschakeld, welke aanzienlijk goedkoper was. Tevens heeft dit vervolgonderzoek niet geleidt tot verplichte sanering. Wat in eerste instantie wel het geval was. Uiteindelijk heeft Annet ons enorm veel geld bespaart maar ook heel belangrijk we hebben veel geleerd van Annet. Een prettige bijkomstigheid is dat Annet dit voor iedereen in Nederland kan doen. Alles gaat telefonisch en digitaal, hoe fijn is dat. Dank je wel Annet!
 
S.B.  Rotterdam 
Annet heeft veel kennis en een praktische en creatieve aanpak. Waar adviesbureaus alleen met offertes kwamen, dacht Annet in “problemen oplossen” met óns mee. Hierdoor heeft zij ons maar liefst 35.000 euro laten besparen. Van saneren naar bijna niet saneren.
Het is ingewikkelde materie. En gemeentes zijn niet echt behulpzaam en snel.
Daarnaast is het prettig samenwerken met Annet.

Jac van Loon, Oosterhout

Bij de verkoop van mijn woning maakte de makelaar mij erop attent dat de gemeente had aangegeven over documenten te beschikken dat er mogelijk een olietank onder het perceel zou liggen. Dat moest dus onderzocht worden. Omdat ik van deze materie geen kennis heb, heb ik Annet Kroes, De Bodemcoach, ingeschakeld om mij daarbij te helpen. Dat werd professioneel opgepakt, te beginnen met het aanvragen van offertes voor bodemonderzoek bij een aantal gespecialiseerde bedrijven. Vanuit haar uitstekende kennis van zaken heeft zij de offertes beoordeeld en haar bevindingen en keuzeadvies met mij besproken. Dat advies heb ik opgevolgd. Bij de uitvoering van het onderzoek is zij persoonlijk aanwezig geweest om te beoordelen of het onderzoek correct is uitgevoerd. Vervolgens heeft zij het rapport bestudeerd en heeft zich kunnen vinden in de bevindingen.

De communicatie met Annet was professioneel en daarnaast erg prettig. Ze heeft continu meegedacht en ik was onder de indruk van haar kennis, niet alleen van bodems, verontreinigingen en regelgeving t.a.v. milieu-eisen, maar ook van de werkwijze van leveranciers en overheden. Ik ben dan ook buitengewoon tevreden over haar aanpak en samenwerking. Ik kan dan ook eenieder die met deze problematiek te maken krijgt aanbevelen contact met Annet op te nemen.


Piet Berkers.  Den Hout

De naam van de Bodemcoach is mij door een bevriende makelaar aangeboden. Deze was erg positief over de onafhankelijke opstelling en werkwijze van mevrouw Annet Kroes en ik kan dat achteraf alleen maar beamen.

Annet is niet alleen een kei in haar vak maar weet daarnaast ook het beste voor haar klanten eruit te halen op een gebied wat voor de meeste van ons toch erg ingewikkeld is.

Ik ben zeer tevreden over de inspanningen van Annet en kan de Bodemcoach aan iedereen aanbevelen; geen onduidelijkheid over de factuur van het externe bureau en je hebt waar voor je geld!


Fons Vendrik, Marja de Regt en Ter Aar

Beste Annet,

Als we straks op de Westkanaalweg een house warming party houden, moet je maar een borrel komen drinken.
Moet wel lukken van die 2000 euro die we met je hulp bespaard hebben. Je hoort van me.

Vriendelijke groeten en nog bedankt.
Fons Vendrik, Marja de Regt, Ter Aar


W. Schapendonk – van Horne

De Bodemcoach overtrof verre mijn verwachtingen bij het uitleggen en begrijpbaar maken van een bodemonderzoeksrapport

W. Schapendonk – van Horne, Budel Schoot


Tanja Koedam

Vanwege de beoogde aankoop van een woning, waarbij een reële kans op bodemverontreiniging was, heb ik contact opgenomen met De Bodemcoach (Annet Kroes).

Annet heeft mij tijdens het eerste, zeer prettige en verhelderende  gesprek gerichte informatie en advies gegeven over de meest geschikte aanpak voor een bodemonderzoek, incl. een indicatie van de te verwachten kosten.
Toen we uiteindelijk, twee maanden later, tot daadwerkelijke koop van de woning konden overgaan, hebben we Annet ingeschakeld voor de begeleiding van het onderzoekstraject.

En die begeleiding is naar volle tevredenheid verlopen. De communicatie verliep snel en prettig, de informatie was eerlijk en  onafhankelijk, waar mogelijk werden onderzoekskosten bespaard en in voorkomend geval werd het onderzoeksbureau een spreekwoordelijke “schop onder de kont” gegeven.
Kortom: Ik beveel iedereen zonder noemenswaardige kennis van bodemverontreiniging en bodemonderzoek van harte De Bodemcoach aan!

Tanja Koedam, Geertruidenberg


Evert en Sjak Veerman

Hallo Annet van de Bodemcoach,

We waren erg blij met je bemiddeling bij het adviesbureau en de gemeente Edam-Volendam. Niet alleen kon je bij de gemeente bereiken dat de reeds aangelegd fundering niet verwijderd hoefde te worden, ook wist je te voorkomen dat een mengmonster uitgesplitst moest worden, hoewel het adviesbureau hier wel sterk op aandrong. Hierdoor zijn de kosten van 4 analyses bespaard. Onze architect zal je zeker inschakelen als hij weer met zo’n geval over een schone grondverklaring te maken krijgt.

Wij waren in ieder geval zeer te spreken over je bemiddeling.

Evert en Sjak Veerman, De Purmer


Dhr. Westerlaken

Snel, duidelijk en deskundig advies gekregen over eerder verkennend bodemadvies. Top!

Dhr. Westerlaken, Utrecht


A.W.T.van der Mije

Hallo Bodemcoach
Hartelijk dank voor jullie uitgebreide informatie en jullie zijn voor mij een hele steun geweest in het voor mij duistere gebied van wet en regelgeving op het gebied van bodemonderzoek.
Ik  wilde jullie  op deze wijze toch nog  even aangeven hoezeer ik waardeer wat jullie hebben betekend. Dank daarvoor!!!”

A.W.T.van der Mije
Energie coordinator.
Stichting  Zorginstellingen Pieter van Foreest.
Kalfjeslaan 2 Delft


Stephanie van Deursen

De Bodemcoach heeft mij op een eerlijke en onafhankelijke wijze geadviseerd omtrent een uitgevoerd bodemonderzoek en eventuele bodemsanering. Zij hebben mij inzicht en tips gegeven die mij enorm hebben geholpen en waardoor ik hoge kosten heb kunnen besparen. Door hun opgedane ervaring bij de overheid en hun onpartijdige status bij de procedure komen zij met oplossingen die je van andere afhankelijke partijen (bodemonderzoekers en saneerders) niet krijgt en waar je als leek niets van weet. Ik adviseer iedereen die met een bodemonderzoek en/of sanering bezig is een onafhankelijk adviseur in te schakelen zoals De Bodemcoach. Het eerste korte advies was gratis!

Stephanie van Deursen, Eindhoven


Sanitair Perfect – J. Wigman

Dankzij jullie pragmatisch inzicht kon een aanvullend onderzoek achterwege blijven, waardoor ik 2000 euro bespaard heb. Bedankt voor alle moeite!”

Sanitair Perfect Nunspeet
Mevr. J Wigman


Jan en Rieke van Berkel

Hallo Bodemcoach,

Hierbij willen we jullie hartelijk danken voor alle moeite die jullie voor ons gedaan hebben.
We hadden een bodemonderzoek nodig voor verkrijgen van onze omgevingsvergunning, en ofschoon jullie zeiden dat een gedegen historisch onderzoek op deze locatie voldoende was, eiste de gemeente Tilburg toch een volledig onderzoek zoals die in de NEN wordt beschreven.
Achteraf bleek dat de Bodemcoach het bij het rechte eind had en we hebben op jullie aanraden een claim bij de gemeente neergelegd voor de extra kosten die we gemaakt hadden.Nadat er door jullie veel gebeld en gemaild was, heeft de gemeente Tilburg uiteindelijk haar fout erkend en toegezegd alle teveel gemaakte kosten aan ons terug te betalen. We kunnen gerust stellen dat dit ons nooit gelukt was zonder jullie hulp.
We raden iedereen aan om de Bodemcoach in te schakelen als er een bodemonderzoek gevraagd wordt.

Jan en Riekie van Berkel, Udenhout


W. de Buijzer

Wat ben ik bij dat ik jullie gevonden heb.

W. de Buijzer, Amsterdam


L. Evers
Dankje wel voor je inzet en enthuosiasme, jammer dat we niet verder kunnen omdat de aankoop van het huis niet door gaat.

Mevr. L. Evers, project Koudum


Dhr. P. Hieltjes 
Bergh Brandkasten s’Heerenbergh


Dhr A. Beelen, 
Technical Car Support, Nieuw Vennep


Dhr Ruwel, Nijmegen


I. Kaljee, Amersfoort


Lees meer